Söndag 30/12 - 2012

Idag ska jag få dejta min finaste Johanna och hennes lilla familj, myspys!! Liten har säkert blivit massa större nu än sist jag såg han, då va han ju bara knappt någon vecka..

Imorgon blir det nyårsfirande al'a SilentHill. Jag är redan peppad, woop woop!

Pussokram


Lördag 29/12-2012

Herrejösses! Glömde helt bort bloggen sista tiden i Italien, kan bero på att jag hade grymt mycket i skolan. Att göra 4 tentor, 4 grupparbeten och en muntlig presentation på 7 dagar satte sina spår...

Nu är jag hemma i Sverige igen efter 4 fantastiskt spännande månader och snart bär det av mot Skövde för att avsluta mina studier!

Julafton spenderades hemma med familjen och har mestadels bara myst sen jag kom hem. Nyårsafton kommer firas ute i tystberga med härliga människor.

Puss&kram


Torsdag 6/12 - 2012

Hallå!


Nu har jag varit GRYMT kass på att uppdatera, har helt enkelt inte haft tid (eller lust)..
Så vad har hänt sedan mamman och pappan var här och hälsade på?

Vi har fått resultat från två tentor, italienska och International business communication. Italienskan pluggade jag väl inte överdrivet till, kan ju ändå inte tillgodoräkna de poöngen när jag kommer hem till Sverige igen så läste ju kursen frivilligt. Men tentan gick fint, fick 22p (av 30) på den. International business communication gick super bra! Fick 30 av 30 på den, helt fantastiskt!

För 2 helger sedan åkte jag och Anna iväg till Rom på en weekend, oj vilken härlig stad det är! Jag rekomenderar verkligen ALLA att åka dit! Slänger upp lite bilder därifrån :)

Igår var vi alla studenter från Högskolan i Skövde rätt förbannade. När man åker som utbytes student så får man ett stipendium på minst 200 euro/månaden. Vilket betyder att vi minst ska ha fått 800 euro. Vi blev lovade att 80% skulle kommit medan vi va ute och 20% när vi kommit hem och skrivit reserapporten. Här om dagen fick vi stipendiumet och inte nog med att det är jävligt sent att få det nu (när många andra redan har fått det för länge sen) utan dessutom fick vi 3729:- vilket motsvarar ungefär 430 euro. Ansvarige skyller på att det är EU-kommissionen och att de inte kan påverka detta och att pengarna kan komma nästa höst, men om vi har ett undertecknat avtal att vi ska få minimum 200e/mån så borde det väl ändå vara detta som gäller? Det är ju NU pengarna behövs, inte i höst när man har ett arbete och en inkomst!Tänk om en person inte har några pengar, inte kan betala sina räkningar/hyra osv för att denne har planerat sin budget utefter dessa pengar? Men Högskolan verkar inte ha några problem att sätta studenterna i skiten, för ansvaret är ju inte deras? Det är ju dom som signerat, inte EU. Andra svenska skolor här borta har fått ca 1000-1200 euro och dessutom står det på EUs hemsida att det inte kommer vara några problem med utbetalningarna för studenter som är ute hösten 2012:<br><br>

Kommer Erasmusstudenter som reser utomlands mellan oktober 2012 och februari 2013 att få ett lägre bidrag än väntat?
Studenter som reser utomlands under höstterminen 2012 får inga problem. Men om underskottet i 2012 års EU-budget kvarstår kommer man att vara tvungen att använda pengar från 2013 års budget. Om budgetproblemen fortsätter kommer universiteten troligen att dra ner på antalet platser till vårterminen 2013 eller sänka bidragen. Det innebär förmodligen att studenter från en mer missgynnad bakgrund inte kan delta. Om Erasmusprogrammet däremot får full finansiering räknar kommissionen med att cirka 270 000 studenter kommer att delta under 2012–2013.
 
Hur mycket pengar har de nationella programkontoren hittills fått? Hur stort är underskottet?
Kommissionen har redan överfört cirka 99 % av 2012 års budget för programmet för livslångt lärande, som omfattar Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius och Grundtvig. Totalt har man överfört 925 miljoner euro till de nationella programkontoren i deltagarländerna och till genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur (Eacea) som sköter delar av programmet för livslångt lärande. Omkring 45 % av pengarna har öronmärkts för Erasmusstipendier. (Källa http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-12-906_sv.htm)



Nä usch, det där gör mig jävligt förbannad. Det kan faktistk finnas människor där ute i världen som får ett rent helvete pga av detta. Nu måste jag kila iväg, fullt ös nu sista tiden! Ha det topppen, här kommer lite bildern från Rom. Pusss


RSS 2.0