Tisdag 28/2 - 2012







Jag har verkligen blivit helt fantastiskt kass på att uppdatera nu för tiden. Varit otroligt mycket med examensarbetet och annat så har inte alls känt något sug heller.

Har setat hela förmiddagen och läst på forumet på lockig.se, finns mycket spännande där. Snart har det gått ett helt år med experiment 'Balsam metoden', det blev visst lite mer än ett experiment men de är ju bara så bra så varför ge upp det? :)

Funderat en del på det här med Ricinolja som blivigt så oerhört populärt. Ja, det är ett laxeringsmedel men som man kan läsa mycket om ska främja hårväxten. Googlar man får man upp massor av bilder på personer som påstås ha fått sitt långa, fina hår med hjälp av denna olja och även Carolina Gynning rekomenderar den. Andra "experter" säger att den klumpar igen porerna i hårbotten och kan ge mjäll, finnar och andra äckliga saker.

Min första tanke var, är det pga av att man masserar huvudet och då ökar blodcirkulationen när man kladdar i denna, väldigt kletiga olja? Efter en del sökningar på kära google så upptäckte jag att flera av de bilder som florerar, "före och efter" - bilder, tillhör personer som faktiskt använder no-poo eller balsammetoden.  Folk sitter alltså på sina bloggar, skriver om hur grymt bra något är och lägger ut bilder på någon som faktiskt inte ens har med saken att göra och påstår att de fått sitt fina hår med hjälp av ricinolja.

Får det inte att gå ihop.. OM oljan nu fungerade som rena mirakelkuren, varför då lägga ut bilder på andra? Med detta säger jag inte att ALLA har andras bilder eller att ricinolja inte fungerar, för det har jag faktiskt ingen aning om. Men de skulle vara intressant att veta, är det någon som har personlig erfarenhet av detta så kommentera gärna, både positivt/negativt.

Huruvida oljan är kompatibel med BM är tydligen rätt individuellt, men de ska enligt flera vara enklare att få ur den ur håret med balsam än med schampo iallafall.



Balsam metoden, No-poo
Denna bild kan man hitta på internet med påståendet att denna person använt ricinolja, när det hela egentligen handlar om balsam metoden.

Bild hämtad från: http://lockig.se/balsammetoden.php

RSS 2.0