Måndag 28/5- 2012

2 år senare är man tillbaks i Södertälje igen. Lägenheten är numera tom, nycklarna är inlämnade och jag är nu boende i källarn hemma ho mina föräldrar igen! Haha.. Iallafall för några månader framöver, i september blir det ju utlandsstudier och sen vidare till Skövde.

Stort tack till alleballe som hjälpt mig med packandet och flytten i helgen.






Pussokram på er alla gobitar!





image description




Torsdag 24/5 - 2012 (examensdag)

Att sätta sig i bilen och åka 20mil på morgonen är ingen hit, speciellt inte med lastbilar som ligger och segar på vägarna. Värre att åka lika långt hem igen på kvällen när man är trött som en liten gris.

Idag skulle vi alltså till Skövde för att avsluta de här 2 åren, kan erkänna att vi va en smula nervösa! Att muntligt presentera sitt examensarbete inför helt främmande personer är lite skillnad jämfört med telebild presentationer.

Presentationen gick fint, pratade på och kikade inte så mycket i våra fusklappar. Nästa vecka blir det till att putsa upp de punkter examinatorn tyckte va lite luddigt, så de blir toppskick innan de laddas upp online.

Måste säga att vi hade tur, vissa blev totalt sågade av examinatorn. Tycker denne faktiskt va lite för brutalt ärlig ibland med uttryck som "de här arbetet kan ni slänga i sopkorgen, de e bara skit" eller "vet inte om ni har språkproblem, låt nån annan läsa om ni själva inte kan skriva!" Självklart ska man va ärlig, kritik är bra men man kan ju faktiskt formulera sig lite finare.. Att säga till någon att kolla språket och fixa till sina meningar och stavfel tycker jag nog hade varit tillräckligt! Kändes lite som personliga påhopp... Jag är glad att vi slapp råka ut för det där, vet inte om jag kunnat hålla tyst eller om ja lackat ur totalt på den där om ja fick den kritiken..

Skönt att de är klart iallafall! Tänk va fort dessa två år gått. För att skryta lite känns det även bra jag fick grymt bra resultat på den sista tentan vi gjorde, 37,5p av 40p! Aldrig haft så bra resultat innan, bara 2,5p fel, känns awesome och ger verkligen en rejäl boost för självförtroendet!!

Imorgon kommer systerdotter hit och hjälper mig med flytten, min sötnos! De blir även vin och en sista vända till Harrys för att avsluta de här äventyret i Katrineholm där det började :)

Skit trött tjej just nu,, ska lägga mig och chilla och nöta lite på soffan. Ha det toppen fint gott folks, pussokram


Söndag 20/5 - 2012

Livet är ett bra påhitt, trots tonvis med plugg men det är ju trotsallt tokigt fint väder! Haft det supermys här i Södertälje de här dagarna. Middag och kaffedejt med storasyster, en heldag med världens finaste tjockis (Läs Jojjo), utgång med härliga människor och en hel del chatch up men söta Sofia.

Idag har jag spenderat hela dagen i solen ute på altan. Jag och min dator (ovanligt va?) har avverkat en hel hög med plugg. Imorgonbitti blir det till att åka tillbaka till Katrineholm för pluggdejt med fina Alexandra, på onsdag är det seminarie och på torsdag är det muntlig presentation i Skövde. Oj vad jag är nervös, försöker att inte stressa upp mig men nerverna ligger nästan utanpå kroppen vid de här laget. Känner mig inte riktigt som mig själv just nu, antingen är jag ovanligt uppstissig eller skita trött. Längtar till jobbet, där vet man att när man väl avklarat sina timmar och kommer hem så kan man sluta tänka, just nu går ja mest runt och tänker hela tiden..

På fredag kommer mitt hjärta till Katrineholm, då blir det tvättstuga, packning och sen utgång på Harrys för att avsluta det här äventyret där de började. Lördagen kommer bestå av packning, packning och återigen packning för att till söndagen förhoppningsvis vara klar för avfärd till Södertälje. Känns helsjukt att faktiskt flytta tillbaka, även om de bara är för några månader. Kommer nog kännas ännu mer overkligt när man packar i sommar, för att lämna Sverige! Vad har jag egentligen gett mig in på? Att flytta i Sverige var pirrigt, men att flytta utomlands för en tid känns hel sinnessjukt, men jävlar va ja kommer utvecklas och lära mig saker! Pirrigt som fan är det, men oj vad grymt de kommer bli! Speciellt när jag har sådan tur att bästa bruden från Sandviken ska med och uppleva allt detta, kommer bli helt awesome!






Onsdag 16/5 - 2012

Tjenare hejsan!

Jag undrar om pappan börjar bli orolig för att jag ska hitta nån italienare i höst och fastna där borta, imorse hade han ett samtal om hur jag borde se till och hitta mig en stabil, trygg karl och gifta mig med. Han informerade om att det numera kunde ske genom internet och att ute på krogen kunde man minsann inte hitta någon vettig människa, HAHA lilla pappa. Han kunde tillochmed, till min förvåning, gå med på att det kunde vara en moderat, bara de var en vettig karl!

"En redig karl, de borde du ha. Som har pengar och är stabil, ingen jävla slashas! Du vet väl att man kan hitta sådana på internet?"

Det där med internet tyckte jag var fantastiskt roligt, pappan som knappt kan skicka sms. När man va mindre skulle man absolut inte prata med främmande personer på internet och absolut inte träffa någon man inte kände för de kunde ju vara vilken idiot som helst.

Ja, kära lilla pappa. Själv har jag inte alls några planer på att leta efter någon karl, ska jag bli kär ska de vara i personen och inte för att springa runt och vara kär i kärleken. Händer det så händer det, händer det inte så trivs jag jäkligt bra med mig själv. Har aldrig riktigt förstått den där hysterin att jaga omkring och hetsa =)

Fick mig iallafall många goda skratt imorse åt den här konversationen.
Puss&kram








Måndag 14/5 - 2012

Halloj!

Senaste tiden har jag knappt haft något annat liv än plugget. Att skriva ett examensarbete är en rejäl utmaning kan jag kort och gott konstatera. Hela förra veckan bodde jag och Alexandra framför mitt köksbord med böcker och datan i högsta hugg inför inlämningen i torsdags.

Fredagen bestod av en liten utflykt för att hälsa på en vän och kvällen blev det att ta tag i flyttpackandet. Planen är att vara södertäljebo igen den 27nde. Även lördagen och söndagen bestod av packning, seriöst hur mycket grejjer kan man samla på sig egentligen?

Till helgen som kommer blir det besök i tälje, mamma och pappa ska på utflykt med nyinköpta husvagnen, så missemjaoerna behöver ha lite sällskap. Planen är att få med de jag packat ihop hittills också, så de blir projekt al'a "hur mycket grejjer kan man trycka in i en liten golf"? Så önska mig lycka till! :)

Pussokram


Fredag 4/5 - 2012

Det börjar kännas mer och mer verkligt, snart är det faktiskt höst! Tiden bara flyger iväg och om 3 veckor går flyttlasset från Katrineholm till Södertälje, kan inte fatta att det redan gått två år..

Nu är det inte mycket kvar i skolan så strax har jag en högskoleexamen i företagsekonomi med inriktning på butikschef, like a boss! Men skam den som ger sig, jag och godbiten Anna slänger på ett extra år på utbildningen, man kan ju aldrig lära sig för mycket! Hösten ska med andra ord spenderas på Universitá Carlo Cattaneo i Castellanza/Italien. Sedan blir det antagligen en sväng till Skövde för att avsluta det hela och skriva ytterligare ett examensarbete.

Men innan detta fantastiska äventyr börjar ska en inlämningsuppgift i ledarskap 2 lämnas in, redovisas och så ska examensarbetet redovisas på plats i Skövde. Sen kommer sommaren spenderas med alla tokiga&härliga arbetskollegor på Jula i Södertälje. Vi har dessutom troligtvis bland de mest fantastiska kunderna, de brukar vara duktiga på att förgylla vardagarna minsann!

Ja, människor i allmänhet.. Kan man annat än älska dem? Den ena är knasigare än den andra och man vet aldrig vad man kan få uppleva för spännande situationer!

Nog om det, nu ska jag fortsätta kika på filmen på 3an. Sovsött!


RSS 2.0