Torsdag 27/9 - 2012

Internet har varit så enormt segt här på Residence Hall så har inte orkat uppdaterat. 
 
Idag hade vi en gästföreläsare från Gucci på besök på International marketing, det var spännande. Om inte annat så fick man verkligen upp ögonen för hur enkelt det är att vara schteek hemma. Nästan så det blir ännu töntigare i mina ögon nu, än det var tidigare. Man köper en tröja för 1500kr, när man kan köpa en ungefär likadan för 500kr fast utan något märke någon annanstans.. Här borta är det snarare så att man köper en väska för 50,000kr.. Det är viss skillnad på märken och märken!
 
Det var roligt och se vår lärare under Guccis presentation, hon stod och log och såg nästan lite små förälskad ut. Efteråt när vi studenter fick ställa frågor såg hon nästan lite stolt ut när det kom upp någon bra fråga. Låter kanske inte allt för konstigt, men vanligtvis ser hon väldigt bitter och allmänt sur ut :)

Efter föreläsningen åkte vi iväg till Milano för shopping, men för vår del blir det ju de billigare ställena haha! Det är lite roligt i Milano för det springer verkligen runt så mycket olika människor. Många karlar i kostymer och äldre damer som ser riktigt eleganta ut, personligen skulle jag dött av värmeslag men de är väl vana här.
 
I Milano hittade jag även en läsk jag inte druckit på VÄLDIGT länge. Drack litervis av den när jag var i Brasilien för typ 15 år sedan och har inte lyckats hitta den igen. SÅ jävla god är den iallafall =)

 
 
I helgen ska vi på weekend med ESN killarna och resten av gänget. Lördag morgon kl 06,00 (lär va mer död än levande) går bussen mot Venedig. Sen till kvällen blir det utgång i Padova där vi även ska sova på hotell för natten. På söndagen ska vi till Verona och kika på en balkong. Ja det låter väl helt värdelöst gissar jag? Men det är ju trots allt Romeo och Julias balkong så ska faktiskt bli kul att se... 
 
Ha det toppen nu allihop, puss&kram

Söndag 16/9 - 2012

Orkar inte skriva så mkt men slänger upp lite bilder från helgen som varit iallafall.
puss&kram














 
 
 










Lördag 15/9 - 2012

Hallå!

Nu ligger vi här på stranden på italienska rivieran, har det jäkligt bra helt enkelt! Åkte hit i torsdags med tåg från Milano och det är nog det bästa påhittet vi kommit på hittills. Vi har sån jäkla fin utsikt från hotellet, bara hav och berg.

Många hemma undrar när vi egentligen ska börja plugga, jag har hört rykten om att kurserna börjar på tisdag. Än sålänge har vi bara haft italienska lektioner (4st) så det har ju mest bara varit fylla och shopping. Längtar lite tills skolan sättet igång påriktigt så man får lite rutiner..

Uppdaterar från mobilen så fungerar inte att lägga upp bilder, det kommer senare. Ha det så toppen allihop, puss&kram


Onsdag 12/9 - 2012

Hallå där!

Fick precis veta något rejält omtumlande! Vad kan jag inte gå in på, det är inte min sak att prata om. Men de kommer nog ta några dagar (läs veckor) innan jag fattat att det är på riktigt iallafall!!
 
Men nog om det i måndags var vi som sagt och shoppade i Milano, det blev verkligen en heldag kan man säga. Vi va där runt 12 tiden på dagen och yrade sedan runt och shoppade i flera timmar. Vi var inte hemma förrän typ halv 1 på natten igen, då va ja helt slut i fossingarna! För att inte tala om dagen efter, när vi reste oss ur sängen så kändes fötterna helt uppsvulna, men det har lagt sig nu som tur är..
 
 
 
.














Imorgon har vi bokat hotell på italienska rivieran, Alassio. Så vi ska åka tåget dit efter italienska lektionen och sedan bara njuta av livet till på söndag. Det är ju lika bra att passa på nu och lägga pengar på sådant, snart kommer väl den där hemska saken som kallas höst hit också. Ska bli så jäkla skönt och bara glassa på stranden och dricka goda drinkar!

 
 
 
Puss&kram
 
 
 

Söndag 9/9 - 2012

 
 
 
Halloj!!
 
Senaste dagarna har inte mitt internet fungerat, så nu uppdaterar jag från Annas dator. Vi har haft fullt upp här borta med partajj, ska nästan bli lite skönt när skolan är igång och man inte super hela tiden.,.
 
I onsdags hade vi ' International dinner ', då bjöd alla olika länder varandra på mat. Vi svenskar bjöd på köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och absolut vodka. Stackars Anna stoppade något i mun, försökte tugga och spottade sedan ut. Efteråt frågade hon vad det var hon åt och fick veta att det var grisöron, hon såg helt förskräckt ut HAHA!
 



 
 
 
 
På torsdagen var det apertivio på puben ' Drogeria Moderna ', ja ett jäkligt underligt namn tycker jag nog. Och på fredagen blev det tacokväll hos Niclas&Anna för att sedan åka iväg till Milano till ' Old fashion Café '. För 15euro fick vi åka privat buss till&från, gratis inträde och gratis drink, skit nice! En känd fotbollsspelare som hette Balotelli var också där, men eftersom jag är totalt ointresserad av fotboll så har jag inte den blekaste aning om vem det är. 
 




Igår åkte vi till ' Scorpion Village ' där det fanns pool & volleyball. Svenska laget kom rätt långt i tävlingen, själv utsåg jag mig till fotograf och stolsvaktare medan de andra spelade. Volleyball är inte riktigt min grejj, tycker mest det gör cp ont i händerna haha. Ikväll är det välkomstmiddag men innan dess tänkte vi bege oss ut och njuta av solen. Det är verkligen strålande sol och skit varmt här, nästan så man smälter bort! Imorgon blir det nog shoppingdag i Milano.
 

Puss&kram
 
 
 
 




 




Tisdag 4/9 - 2012

Halloj där hemma!

Igår var det fullt ös! Vaknade lite små sliten efter gårdagens utekväll, men de va bara att ta sig upp och bege sig mot informationsdagen. Först pratade rektorn lite, verkade lite flum och sa typ att de är lika viktigt att plugga som att uppleva italien och va ute och härja omkring. Sen fick vi veckans schema och så var det även ett ESN möte där alla fick presentera sig kort och så berättade dom om allt party och aktiviteter och sånt.
 
Sen skulle alla gå och göra italienska prov, så lärarna visste i vilken grupp de skulle placera en i. Det va sjukt svårt, minns knappt någonting alls kändes det som.. Men idag fick vi svaren och jag låg tydligen i lvl 2 (det är 1A, 1B, lvl2 och lvl3).. Lär inte fatta nånting känns det som när väl kursen startar... Anna hamnade i 1B - advance, jäkligt bra av henne som varken fattar spanska lr italienska!

 
Sen fick vi även simkort från vodafone, så har ett italienskt nummer nu. Men det verkar inte fungera för någon ännu, nån sa att man skulle vänta typ 1-2 dagar innan det fungerade. Vi får väl se om det kommer igång.
 
Sen blev det shopping på il gigante, som är stormarknaden här. Så till middag lagade jag sedan makaroner och köttfärssås, super skönt att ha en egen kokplatta och sånt inne på rummet, lätt värt pengarna. Köket som finns här tyckte ja va snuskigt så de va tur att vi shoppade egna köksgrejjor!
 
 


På kvällen sen hade grabbarna dragit i gång party på bron mellan lägenheterna. Vi bor på 4de våningen och där finns det en liten gångbro mellan byggnaderna, där hade de dragit ut ett skrivbord från ett av rummet och körde drickspel. Kan inte tänka mig att man får göra det, haha!!
 
Idag har vi vart på mer informationsmöte om hur websidan och sånt fungerar, kl 16 ska Anna iväg på sin första italienska lektion, spännande!! Efter det blir det käk och sen vid kl 21 är det bara på´t igen, då är det "name party" med shots för 1 euro och drinkar för 3 euro, lär va skapligt trasig imorgonbitti men vi hade tur och vår grupp börjar inte förrän kl 11, lär va värre för dom som ska börja kl 9..
 
Ha det toppen nu allihop, pussokram er

Söndag 2/ 9 - 2012

 
 
Halloj!
 
Idag på eftermiddagen blev det en shoppingrunda på stormarknaden. Vi införskaffade oss en kokplatta, kniv, makaronisåll, djuptallrikar, kaffekokare, stekpanna och kastrull och lite annat smått och gott så vi slipper krånga med att dela kök med andra hela tiden. Så ikväll gjorde vi pasta med salami&lök sås, var riktigt gott!
 
De verkar inte göra mycket annat än att festa här. Idag kl 21 var de bara på´t igen då det var träff utanför campus och alla skulle glida vidare till en bar typ 3 minuter härifrån. Fortsätter de så här lär väl alla bli alkisar tills man kommit hem. Men nu i början vill man ju va på allt så man träffar alla roliga människor, lär bli lugnare sen om nån vecka. Träffat helt galet mkt folk, minns knappt namnet på 1/10 av dem.. Vi bor granne med en jätte söt tjej från Hongkong och hennes rommie från Argentina. Sen har vi träffat en från USA och ett flertalet finnar. Finns verkligen folk här från alla möjliga delar var världen,, Taiwan, Belgien, Tyskland, Frankrike, Italien, Finland, Australien, Holland.... U name it.. Jäkligt roligt faktiskt..  Snackade med han från USA, han hade kommit till Italien för en vecka sen och kört couch surfing och bott hos någon här i närheten av Castellanza en vecka. Lät riktigt spännande!

Imorgon är det skolstart med Orientation week, lär va lagomt trött imorgonbitti! Nu fungerar iallafall internet på rummet så nu när jag sitter vid datorn tänkte ja slänga upp lite bilder också :)

Sovgott, puss&kram
 









 

Söndag 2/9 - 2012

Igår kom vi fram till skolan, allting gick skit smidigt. Vi tog shuttle bus till flyget och därifrån gick det ett tåg inom 5 minuter till Castellanza. Väl framme stod en hel hög med folk under någon ESN flagga, sen fick vi skjuts till skolan.

Rummet som vi ska spendera de närmsta månaderna i är helt ok, två sängar, två skrivbord, en kyl och en tv. Toaletten är fräsch!

När vi hade dumpat av alla grejjer tog vi en prommis runt området, käkade lunch och letade rätt på en stormarknad där vi köpte lite nödvändigheter som tvål, mackor och sånt. Sen var det bara att yra hem för kl 7 skulle vi ut och festa hela högen. Och vilka jäkla drinkar! En drink var jäkla stor och jisses va starka.

Träffade jäkla många roliga prickar fast namnen är lite oklara. Alldeles för mycket folk för att minnas namnen.. Men inte kan de gå en dag utan att ja och Anna ställer till det för oss, när vi väl är tillbaks på rummet och ska krypa till kojs så går självklart strömmen. Vi springer runt som två yra höns i rummet tills vi hör att grannen kommer i korridoren. Frågar henne om hon vet hur man gör och hon säger att receptionen är öppen 24h. Så vi yrar ner där och så kommer 'räddaren i nöden' och går in i något rum nånstans och fixar tillbaka vår el. Sen däckade vi som två små grisar.

Internet på skolan fungerar inte, eller ja vi behöver nån kod som vi inte orkat hämta än. Men tror inte vi har WIFI i rummen utan de är i själva skolbyggnaden som vi inte sett ännu. Nu sitter vi och hinkar morgonkaffe på ett fik i närheten och här finns WIFI så passar på att uppdatera bloggen. Synd bara att blogg appen inte fungerar som den ska, men bilder finns som sagt på fb lr instagram

Ha det toppen allihop!! Puss&kram


Lördag 1/9 - 2012

Snart lämnar vi hotellet och flyttar in på skolan.. Pirrigt värre! Så nu ska det packas och sen vid 12 tiden ska vi försöka hitta rätt tåg som hår till Castellanza. Vi sa att vi ville bli upplockade vid tåget 14:15 så vi har ju lite tid att yra bort oss på om det vore så.

Vet inte alls hur det är med internet där, om de är WIFI överallt där också lr om det endast är kabel som gäller.. Isf lär de bli mindre fejsbookande. Nä nu måste jag sätta igång med packandet, ha det toppen fint allihop!!

Puss&kram


RSS 2.0