Måndag 30/5 - 2011

Hallå!

Först och främst, måste säga.. OFTAST så fungerar lappen jag har på dörrn väldigt bra. Det står typ; "Stör inte, ring inte på om du inte är väntad. Vill jag köpa/veta något kontaktar jag själv er. Detta gäller även hyresgästföreningen.." Nu precis ringde de på dörrn, utanför stod en karl från telgenergi..

Han: Öööh, ja.. alltså, jag hann ringa på klockan innan jag hann läsa lappen.. Eh, förlåt!?
Jag: Hahaha, ja de e lungt..

Hans min var betalbar, han såg helt fantastiskt rolig ut! Kan tänka mig att han möjligtvis fick lite små panik när jag ringt på klockan, upptäckte lappen och troligtvis såg framför sig en riktigt bitter gammal dam eller något liknande och förväntade sig en rejäl utskällning.

Ja, hursomhelst var det inte alls detta jag tänka skriva om.. Tentan imorgon då, känner mig bara heelt vilse när de gäller den. Tankarna yr som aldrig förr och jag greppar liksom inte riktigt hur ja ska få in något. Det är dåligt med modeller och tonvis med punkter under alla olika rubriker.. Men ja, man kan ju inte göra annat än att försöka iallafall.

Så nu sitter jag här, proppar i mig jordgubbar och har lagt in dippen i kylskåpet. När solen försvinner från balkongen hade jag planerat att äta middag al'a Chips&dip.. Man är så otroligt nyttig såhär inför tentorna.. Inte konstigt att man går upp typ 2 kilo i slutet av varje kurs. Sitter ju bara och proppar i mig massvis med skräp, men  hjärnan har en tendens att fungera liiite bättre ... Vilket troligtvis är ren inbillning och mest en undanflykt till att tröstäta massa jox när man är deprimerad över hur jäkla mycket det är man ska få in på så kort tid.. Nu är väl den stora frågan, kommer jag att få på mig jobbarbyxorna på lördag? HAHA!

En helt annat sak jag upptäckt här i stan är att de har sina studentmössor på sig, heela tiden från mösspåtagningen tillochmed studenten.. Var ute på prommis med Sandra för någon dag sedan, och undrade varför alla yrade omkring med sina mössor jämt och ständigt.. Känns lite bra att de inte var så för oss, dels för att jag inte alls tyckte att man var direkt stilig i den där mössan & dels för att jag säkert hade tappat bort, smutsat ner eller förstört den på något sätt om jag skulle sprungit runt med den varje dag... Tänk vad det kan vara olika i olika städer.. :)

Ja nä, nu ska jag gluffsa jordgubbar!
Puss




Lördag 28/5 - 2011

Hallå där gott folk!

Balsammetoden har numera börjat bli en vana, känns allt mindre som ett projekt och lägger inte ner så mycket fundering kring det längre. Jag bara kör på, de fungerar ju så bra! Har nu hållt på sedan 13 mars =)

För tillfället är jag bara mest trött på mitt hår, haha vill att de ska växa i rekordfart nu så jag ser ut som jag gjorde innan jag klippte av allt.. Så har någon något galet bra huskur på hur man får håret att växa som ogräs så hojta gärna till! =)

Just nu sitter jag med min egen ihopblandade hårinpackning som innehåller: Garniers pärlemor&körsbärs inpackning, lite avakado olja, lite olivolja, aloe vera gel, klick (glidmedlet) och har dagen till ära även kladdat i lite honung också.

Detta är de ja använder när jag tvättar håret:
Tvättbalsam: Coop Extras
Vårdandebalsam: TREsemmés Naturals
Leave in: Klic
k, aloe vera och avakado olja.

Och ja, jag är fortfarande imponerad av klick!! Av alla möjliga återfuktande saker jag prövat (både före och efter BM) så är klick helt enkelt det bästa ever! Efter balsamtvätt sköljer jag huvet i svalt vatten och sen sätter jag i klick i dyblött hår och låter de torka. Helt fantastiskt!

Har även märkt att olika sorters oljor fungerar olika bra i mitt hår. Olivolja fungerar, men det blir ingen WOW effekt.. Betydligt bättre är Avakado olja - fast de är ju dessvärre betydligt dyrare också :/...  Vill även minnas att Sesamolja fungerade fint i mitt hår, testade det när jag var hemma i Södertälje, men har inte hittat det på konsum här så får testa de igen nästa gång jag är där och se om det var så bra som jag minns de. :)

Och som sagt, är ni nyfikna över vad balsammetoden är så gå in och kika på lockig och bestämmer du dig för att man själv vill pröva på det är alla otroligt trevliga och hjälpsamma i forumet! :)



Puss&Kram



















Onsdag 25/5 - 2011

Tjolahopp! =)


Jag har registrerat mig som buzzador och föreslår att du också gör det!
Då får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail. Klicka HÄR för att registrera dig. Om du vill veta mer innan du bestämmer dig så klicka HÄR

Själv har jag exempelvis fått galet massa tandkräm & tandborste, suveränt för de är ju något man hatar att slösa pengar på!
Gratis är gott =)

Puss&kram






Tisdag 24/5 - 2011

Halloj!

Idag har Alexandra varit här och tentapluggat marknadsföring hela dagen, eller ja.. Efter ett tag kände vi att vi va såå grymma att vi kunde unna oss att åka och kika på utemöbler, sola solarie, färga ögonbryn och massa annat. :)

Shoppade en spegel på Ö&B för 125:-, känns jätte bra! Är alltid så irriterad över att jag inte har någon helkroppspegel, men ha varit för snål för att köpa någon. Men tyckte priset var överkomligt...

Imorgon är sista tentapluggdagen och på torsdag gäller det. Då får ni fan se till att hålla tummarna! Och på tisdag också, då tentan i företagsledning i butik är!!


Puss på nosen


Måndag 23/5 - 2011

Nu börjar det dra ihop sig. På torsdag är det tenta i marknadsföring 2 som gäller.. Sen är det bara till att direkt ställa in hjärnan på företagsledning i butik som är på tisdagen. De är mycket nu alltså! Så den 31/5 efter tentan ska vi ta oss en lunch/tidig middag någonstans allihopa och fira att vi får sommarlov :)

Sen blir det bara hem och städa, vilket verkligen behövs! Packning och tvättstuga står också på schemat då, så ja som sagt de är mycket nu de sista veckorna!

4de juni är första arbetsdagen, spännande! :)



Balsammetoden rullar på, använder Coop extras & Såklart som tvättbalsam och TREsemmés naturals som vårdande. Det måste vara det bästa vårdande jag testat, så de kommer jag nog fortsätta med :)

Ja nä nu kommer Alexandra hit snart och pluggar marknadsföring med mig.
Puss






Torsdag 19/5 - 2011

Dagen har spenderats med Alexandra och tentaplugg i marknadsföring 2. Har dessutom fixat klart den individuella uppgiften i företagsledning i butik och skickat in, känns skönt!

Min söta arbetskollega Lotta messade även idag och kikade om jag kunde ta hennes pass den 4de juni, känns toppen bra! Eftersom min tjänstledighet inte tar slut förrän den 13de (Då jag va tvungen att söka den efter terminen, fast sista tentan sen visade sig vara sista maj) så känns det toppen men en liten småstart tidigare.

Fortfarande lite pirr i magen över det, undra om man kommer ihåg allt?! Jag vet att jag är lite småtöntig och säkert oroar mig i onödan.. Men de är ju nästan ett år sedan jag jobbade! Men det ska bli super härligt att få träffa alla tokiga arbetskollgegor igen, den ena är mer knäpp än den andra! :)


Puss





Ingen kan ju påstå att vi inte har det jäkligt kul ibland!

Onsdag 18/5 -2011

Jag tycker ju fantastiskt mycket om gratis saker,, och vem gör egentligen inte det? Billigt är gott, och gratis är ännu godare.

Sedan jag började studera har jag i min jakt på gratis prylar fått blandannat: gratis ketchup, läsk, ögondroppar, gröt och mycket mer. Senast idag damp en gratis marscara ner med posten - Den som är på bilden.

Största delen av alla dessa tips om olika aktiviteter man gör för att få gratis produkter har jag hittat på Budgetprinsessans blogg. Så vill med detta inlägg bara passa på att tacka henne för allt pill och jobb hon lägger ner för att hitta alla dessa olika erbjudanden! Du är grym, och faktiskt den enda bloggen som jag följer regelbundet - Den enda jag prenumererar på via blogkeen! Keep up the good work =)

(Har du en iphone eller smartphone så finns dessutom ännu mer möjligheter och erbjudanden, själv har jag ju valt att bojkotta den)


Puss


Tisdag 17/5 - 2011 uppdatering

Måste bara lägga in ett litet skrytinlägg här !

Fick nyss veta att vi klarat Nedslag i Praktiken i marknadsföring 2, fick bara fyror och femmor (på en skala 1-5)
och dessutom blev min grupp även denna gång nominerade till Oxford textbook priset! =) Jag blev ju nominerad förra gången i kursen marknadsföring 1, så det känns fantastiskt kul att bli nominerad igen!

Man får liksom en extra liten boost, en kick och det behövs verkligen just nu eftersom motivationen varit i botten. Blir tokigt imponerad av mig själv och min grupp, vi är ju helt enkelt tok grymma!

Tack för mig, puss



Tisdag 17/5 - 2011

Grattis till Norge som har nationaldag idag!

Jag är verkligen super trött.. Gårdagen spenderades hos Kocken på filmkväll blev Machine & One fallen tror jag dem hette.. Faktiskt två jäkligt bra filmer måste jag säga. Nu sitter jag och väntar på att Alexandra ska dyka förbi så ska vi försöka sätta igång och tentaplugga markandsföring 2.

Om exakt 14 dagar är båda tentorna avklarade, då är det bara att ta tag i städning, tvätt och annat fix innan det är dags att bege sig till Södertälje. Börjar bli lite smått pirrig av att de går så fort, snart är man tillbaka på Jula.. Tänk om man totalt glömt bort allting? Är faktiskt lite nojjig haha, men det går nog bra får vi hoppas.

Jaja, nä nu ska ja försöka plocka undan på köksbordet så vi får plats att plugga,
de ser ut som ett mindre bombnedslag just nu..

Puss&kram




Måndag 16/5 - 2011

Idag har det varit jäkligt jobbigt väder, ena studen vräker regnet ner och andra studen strålade solen.
Egentligen en fantastiskt bra dag att fokusera på föreläsningarna som jag inte tittat på ännu, men de har jag självklart inte gjort. (suck)

Men har iallafall varit lite duktigt, setat och knåpat med den individuella uppgiften och den är praktiskt taget klar nu. Däremot sitter jag fortfarande och väntar på feedbacken ifrån de andra gruppmedlemmarna från senaste uppföljningsamtalet. Så jag får skicka in skiten när jag fått den..

Imorgon kommer Alexandra hit och tentapluggar med mig. Kan verkligen behövas, har tokig dålig motivation just nu.. Faktiskt inte varit såhär omotiverad sen jag började plugga, nu vill jag bara ha sommar och jag ska verkligen försöka komma igång nu de här sista dagarna för det är ju faktiskt inte lång tid kvar nu tills 1a året är avklarat.

Puss&kram

Söndag 15/5 - 2011 uppdatering

VM final Sverige - Finland 1-6


Är det nu man ska byta namn till Vuohisalo (Mammas efternamn) för att inte behöva skämmas? :) Otroligt kasst spel i 3dje period & ännu kassare att de visades i TV3 som inte alla har, otroligt irriterande med reklam mitt i perioderna.. Här tvingas svenska folket att betala TV licens för att sedan inte kunna se en av årets största händelser? Förjävligt helt enkelt! Detta skulle visats i SVT eller TV4, svensk TV svek folket... Finland spelade hockey, visade vart skåpet ska stå och de lät folket se matchen gratis! (tillochmed svenskarna kunde gå in och se på yle.fi och se med finlandssvensk kommentator)

Den där Calle var ju tokigt bitter och framstod bara som avundsjuk när han diskuterade Grandlund..Och att vilja ha han utvisad när det var han som blev fälld? Barnsligt!

Ja, som jag skrev i tidigare inlägg så kände jag att det va lite vinn-vinn i denna match, att jag blev glad oavsett vem som vann men att jag höll en lite större tumme för Sverige. När jag ser på det svenska spelet som var som yra höns blir jag tveksam och är faktiskt jäkligt nöjd med matchens resultat! Finland var bättre, de va värda guldet!!


STORT Grattis till VM guldet Finland..
Med detta säger jag godnatt&sovgott!




Puss&kram




Söndag 15/5 - 2011



Känner mig som Katten Gustav just nu.. Sitter och väntar på att lasagnen ska bli klar och för varje minut som går blir jag bara mer och mer sugen. Ska bli TOKIGT gott!

Gårdagen spenderades med söta Anna.
Thaimat till middag, sen en kort resa till solarieöarna och efter det hem till mig för Eurovision.. Anna lurade på mig det.. Jag är ju inte något jätte fan av den där tävlingen, men vafan.. Alltid trevligt med sällskap så jag satt vid datorn och slängde ett öga mot TVn ibland.. Men de va en riktig myskväll, morotstavar och dip och frukt som vi hade skivat upp..

Ikväll spelar Sverige-Finland VM final, har peppat upp mig för det. Blir mest glad om Sverige vinner, fast blir inte direkt deppig om Finland skulle vinna heller faktiskt.. Nästan lite "vinn-vinn" situation.. Fast jag erkänner, skulle bli liiiite gladare om Sverige tog hem det, speciellt önskar jag en tokigt spännande match.. Jämn så man sitter och har lite halvont i magen!

Nä nu borde maten straxt va klart..
MUUUMS!


Lördag 14/5 - 2011

Fick precis ett sånt otroligt sug efter Guaraña.. Ganska sjukt faktiskt, eftersom det är en herrans massa år sedan jag drack den.. Blev helt förälskad i denna dryck när jag var på semester i Brasilien, drack den konstant.

Googlade omkring lite, och tydligen så finns den i en del kiosker och butiker som säljer livsmedel från andra länder, så tänkte kika om det är någon i Katrineholm/Södertälje som sett denna någonstans?

Den ska tydligen finnas på Hötorgshallen i Stockholm, men det låter ju galet överdrivet att ta sig dit för att köpa lite läsk.. Men är det någon som ser denna burk någonstans vore de toppen om den ville hojta till!
Det är nog den godaste läsken jag någonsin smakat..
(om mina smaklökar nu är desamma som för kanske 10 år sen)


Fredag 13/5 - 2011

Fredag den trettonde.. (Turdag eller otursdag?)
Mest anser jag att det brukar vara som alla andra dagar..
Däremot resulterade denna att både Sverige och Finland vann semifinalerna och kommer mötas i VM final på söndag! Jag är inget fan av hockey, fotboll, eurovision eller något av sådant egentligen.. Men när det gäller, exempelvis nu VM final med dessa två lag.. Ja då får jag allt en smula pirr i magen måste jag erkänna!

Ser framför mig matchen (jag tror det var 2003 kanske?) på fritidsgården Tajen, när Sverige låg galet undet mot Finland och de sedan vände 1-5 till 6-5. OJ vad det var spännande då, helt otroligt faktiskt...

En annan sporthändelse som jag verkligen gillade var fotbolls VM -94 när Sverige tog brons. Var just då i Italien på semester och Italien förlorade VM finalen mot.. Ehm.. kanske va de Brasilien? (Är inte 100).. Trots att Italien förlorade guldet, eller "vann" silvret så var dom heeel tokiga och åkte runt på bil taken och firade som aldrig förr.. Det va en helt fantastisk upplevelse.

Men som jag sa, är det sällan jag överhuvudtaget är intresserad alls..
Iår har jag faktiskt iallafall för första gången kikat på SM finalen i hockey, och det var ju för att pappan är så frälst i Skellefteå (som tyvärr inte vann)

Ja nä, jag vet iallafall vad jag ska göra på Söndag...!!
Grattis till både Sverige och Finland idag,,
puss på er!



Torsdag 12/5 - 2011

Tjenare hejsan!

Sitter i skolan och har uppföljningsamtal till de medarbetarsamtal vi hade för några veckor sedan.
Sitter och väntar på min tur att spela butikschef, tycker dessa övningar är lite roliga faktiskt. Kul att få spela teater och spännande att se hur man kan använda sig av kurslitteraturen i praktiken.

Nu är det mindre än en månad kvar tills jag är hemma i tälje igen för att spendera sommaren med jobb på Jula och öka jakten med att fånga en solstråle eller två.

Nu måste jag kila
Puss

Måndag 9/5 - 2011

Hallå!

Hoppas alla har det fantastiskt i de härliga vädret! :)

Imorse var det seminarie av NIP arbetet i Företagsledning i butik, skönt att ha det avklarat.. På Onsdag är nästa i marknadsföring 2, sen är det en enskild uppgift och uppföljning av medarbetarsamtalen vi hade förut.. Men nästa vecka börjar fokusen på tentorna..
De börjar verkligen närma sig med stormsteg, helt plötsligt har halva maj gått nästan och tiden bara rusar iväg! Både skönt och lite stressigt..

jag kan inte riktigt förstå att det redan gått ett år (med studier). Mer än 9 månader sedan jag flyttade ifrån Södertälje, känns helt sinnessjukt!! Ska de gå såhär fort måste jag ju snart bestämma mig för om jag ska plugga det 3dje året eller inte, suck.. Jag vill ju göra det, men sen känns det sisådär med att ta ännu mer studielån. Jo jag vet, det är ju för en vettig sak men jag är inte alls något större fan av de här med lån (inte krediter heller).. Överlag tycker jag att har du inte råd att betala för något idag, så varför ska du ha det i framtiden? Ja självklart hinner man då få tid att spara ihop pengarna, men vad är så viktigt att man behöver det just i detta ögonblick? Då kan man ju faktiskt spara pengarna och sen köpa det man vill ha.. Men men, det är min åsikt bara! Undantag anser jjag däremot är bil och boende, då man faktiskt gör en investering.. Bil tappar ju iof väldigt mycket i värde, men boende blir ju mer att man binder upp kapital. Man betalar ju på ett sätt mycket av det till sig själv på ett sätt..

Ja nä nu ska jag inte tråka ut er med massa pengaprat!
Nu ska jag fortsätta freaka fejsbook & lyssna på musik medan jag febrilt jobbar på en snygg "försommarbränna" här på min älskade och helt fantastiska balkong!


Puss


Fredag 6/5 - 2011

Säger bara WOW!


Glidmedel och Aloevera gel i håret fungerade helt suveränt.

Tror verkligen mitt hår va i stoooort behov av fukt,
för efter denna behandling känns det mycket bättre än alla vårdande oljor tillsammans!!

1. Tvättade håret med balsam
2. Dränkte håret i vatten och öste i först aloevera gel och sen massa glidmedel.
3. Virade in håret i en turban en stund
4. Lät de självtorka

Håret känns helt fantastiskt!!
Borde vara ett bra tips till er som inte använder er av balsammetoden också om ni har torrt hår,
detta är då en gissning men de är ju bara att prova sig fram..


Tjingeling!




Torsdag 5/5 - 2011

Hallå där!


Fullt ös i skolan idag.
Efter det bestämde jag mig för ett besök hos frisören,, kände att om jag nu vill få fräscht och välmående hår så är det lika bra att nu medan de ändå är kort klippa det jämt.

Storasyster klippte mig ju här i påskas, och jag klagar inte över det alls de va toppen snällt. Men kände nu i efterhand att de va lika bra att försöka klippa igenom det ordentligt så de blir jämt och jag (när de väl börjar växa ut) slipper klippa av det igen.

Såg på lockig att det fanns en frisör här i Katrineholm som skulle vara medveten och intresserad av balsammetoden, så letade reda på den.
Väl där var personen jag pratade med inte alls direkt trevlig, bokade upp mig på en tid och när jag frågade efter dessa tjejjor som körde BM sa hon otrevligt att dom har slutat, du får gå till "namn".
När jag gick ut därifrån var jag mest irriterad och kände att ne fan inte tänker jag gå och pröjsa 345 spänn hos någon som är sådär otrevlig, och dessutom gick jag ju dit just pga av att de fanns tjejjer som körde BM där..

Så, tog mitt pick&pack (Dvs Anna&Nina, haha) och vandrade till ett ställe som hette Gina, billigare och en trevlig frisör iallafall. Förklarade helt enkelt att jag inte ville ha nå spray eller silikoner och sånt i håret efteråt så de funkade iaf :)

Nu har jag även varit på besök på apoteket och införskaffat mig aloe vera gel och klick (glidmedel).. Ja alltså tydligen ska klick vara väldigt återfuktande och bra för håret och även gå att använda som styling. Exempeliv olivolja, avakadoolja osv är ju vårdande för håret, men mitt hår bara "käkar upp detta" så tänkte att även fukt kanske behövdes, så då dränker man alltså håret med vatten och sen slänger man i glidmedlet så ska det bevara fukten och tydligen ge fina lockar också utan att bli fett eller äckligt.

Har slängt i skiten i håret nu, ska bli spännande att se resultatet när håret väl torkat! :)


Ni som nu undrar vafan de är jag snackar om för sjuka saker, kika i kategorin balsammetoden här till vänster så står det lite mer. Men kort och gott, att bara tvätta håret me godkända balsam.

Nu får de räcka för idag, ha de toppen!
Puss




Torsdag 5/5 - 2011

Helt fantastiskt jätte trött idag!
Men hör och häpna, igår lämnades grupparbetet i företagsledning in och nu är det bara att fara iväg för det sista "pillet" med marknasföring 2's arbetet sen ska de vara inne kl 12 också.

Helt imponerad över hur duktiga vi varit de här 3 dagarna, 2 kursers huvudarbeten gjorda, trodde knappt de skulle va möjligt!
Vi är helt enkelt jäkligt bra!

Nästa vecka börjar med seminarie i företagsledning - den muntliga redovisningen av arbetet, sedan även desamma i marknadsföringen.. Men hoppas på en lugnare vecka så jag får tid att titta på alla de föreläsningar som jag inte haft tid med, eller de kanske man kan ta lite i helgen också?

Kännner mig inte överhuvudtaget pepp på att yra omkring och festa i helgen, så vi kan ju hoppas på att jag tar mig i kragen och kikar lite föreläsningar.
Funderar på att ha en hel vit månad här i maj, för sen sätter ju sommar i full gång.. MEN detta är endast en liten fundering, och jag lovar absolut ingenting! :P

Puss&kram




Onsdag 4/5 - 2011

Nyss var det praktiskt taget sommar, nu har det kommt snö? Suck.
Fast egentligen borde man inte vara förvånad, brukar ju alltid komma ett segt "återfall" från ovan, vanligtvis i april, men nu blev de väl lite förskjutet.

I måndags åkte jag tillbaka till Katrineholm för tokplugg.
Vi har två grupparbeten som ska vara inne, ett nu och ett imorgon innan kl 12, så de är fullt ös.

Blir en kort uppdatering idag, ska straxt iväg till skolan.
Puss



Mitt hjärta!

RSS 2.0