Fredag 31/8 - 2012

Här kommer lite bilder nu när jag ändå har datorn igång :)
 


 
 
            









 
 
 
 
 

Torsdag 30/8 - 2012

Idag har nog allt gått snett, aldrig skrattat så mycket!! På morgonen var de mulet och lite tråkigt väder så vi bestämde oss för att ta en prommis i byn... När vi vandrar omkring ser vi en skylt där det står Gallerato och vi hade för oss att det va grannstan ned lite butiker.

Vi börjar knata vidare och frågar tillslut en gubbe över hur vi ska komma dit, han förklarar och som tur är minns ja lite italienska så kan höger&vänster iallafall. Vi går och går i säkert typ 2 timmar tills vi hittar en galleria, tänk om vi ändå kunde nöjt oss där men nähädu. Vi går in och ska unna oss en kaffe på ett fik och när vi beställt får vi två minimala koppar i dockhusformat med en skvätt kaffe. Stirrar på kaffet och ser ut som två frågetecken, kvinnan skrattar och frågar om vi vill ha cafe americano? Stirrar på koppen och ser förvirrade ut och kvinnan får fram en vanlig kopp. Vi fortsätter sedan knata, tillslut ser vi en skylt där de står centro.

När vi väl kommit fram dit så är allt stängt såklart, mellan typ 14-16 stänger alla butiker igen för att sedan öppna igen (vi gick från hotellet ca halv 11).. Så vi letade rätt på nåt litet hak och där blev det totalt kaos! Ja försökte fråga om dom hade öppet nån timme till, eftersom grannen höll på att stänga igen sitt hak. Ingen förstod vad jag sa och tillslut stod både kunder och personal och försökte förstå vad jag ville, då kom Anna in och undrade vafan vi höll på med.. Efter mycket om och men fattade dom och de va öppet hela tiden, då kom nästa problem - att beställa. Tillslut sa vi bara pasta nåt och litade på att de blev nåt ok iaf..

När vi väl ätit och kommit till affärerna var vi små slut, köpte nåt krimskrams och började vandra hemåt.. När vi gått ett tag hade vi ingen aning om vart fan vi va, då såg vi en skylt där de stod Best Western (som vårt hotell heter) så vi börjar knata efter pilarna. Vi tyckte det va lite underligt att de fanns skyltar mot hotellet så långt bort som vi var, när vi kom fram va de ett annat hotell. Trötta och förvirrade går vi in på det hotellet och frågar om de kan förklara vägen tillbaka, kvinnan där började asgarva och frågade hur jäkla långt vi hade gått egentligen, hon ringde vårt hotell för att se om dom kunde hämta oss vilket de inte kunde då de inte fanns nån bil ledig, sen förklarade hon att de va farligt att gå för de fanns inga trottoarer och va en stor väg, så ringde hon taxi åt oss så vi kom hem tillslut..

När vi kommit hem gjorde vi oss iordning och tänkte lyxa till det med lite vin och godmat. Så vi går ytterligare 20 minuter till en restaurang som vi ätit på tidigare. Där beställer vi varsitt glas vin och någon rätt som hette 'pork and gorgonzola'. Men tydligen anser Italienarna att det är barbariskt att lägga potatis lr nåt på samma tallrik som kött, sådant ska man tydligen beställa vid sidan av,, vilket vi inte förstod. När maten kom in var det endast 3 små köttbitar med sås på, vi skrattade ihjäl oss åt hur puckat det kändes att äta de där.. Så nu är vi fortfarande hungriga och 20euro fattigare (40e tillsammans).

Ja herregud vilken dag, säkert glömt hälften av allt sjukt som hänt men de här får nog räcka nu. Kommer somna med russin i kinderna av allt skrattande och mina ben lär totalvägra att gå en meter imorgon!

Hoppas ni fått några ordentliga skratt nu, de bjuder vi på! Sovgott allihop, puss&kram


Onsdag 29/8 - 2012

Igår fick vi skjuts hem ifrån en restaurang vi åt på, gratis! Det kallar jag service på hög nivå! Grymt goda pizzor dessutom.

Dagen har vi spenderat med sol&bad vid poolen, varit riktigt varmt idag ca 30c I SKUGGAN. Så vi har nog bränt oss en smula och fått lite solfrossa, love it! När vi stekt klart oss gick vi på en prommis och kollade in stället lite, käkade och åt första glassen sen vi kom hit. Nu är vi hel slut och ska kika lite film, american reunion blir det.

Ha det toppen fint, puss&kram


Tisdag 28/8 - 2012

Hörde nåt om att de va kallt hemma, såg nån bild om +0 imorse.. Tror vi kommer klara oss helt ok här borta, vi har ju ett helt poolområde för oss själva trots allt ;)

Idag har vi yrat runt i området för att äta lite lunch,, vilket inte verkade va det enklaste. Vi missade lite det här med siestan tror jag, för alla restauranger stängde kl 14 och öppnade igen kl 19. Efter mycket yrande så hittade vi tillslut ett litet cafe och fick smörgåsar iallafall, grymt gott! Sen yrade vi runt lite till och hittade ett supermarket där vi shoppade vatten, lite frukt och sånt.

Nu är vi tillbaka på hotellet och tänkte slänga oss i poolen, man är en smula smyg svettig efter allt snurrande i värmen.

Det är något fel på blogg portalen så kan inte ladda upp bilder. Men finns ju på Facebook och instagram för er som känner mig.

Pussokram


Måndag 27/8 - 2012

Nu har vi anlänt till hotellet i Milano Malpensa, verkar riktigt nice! Flyget var 25 minuter för tidigt, hur ofta händer det? Super skönt iallafall.

Nu har vi varit nere och käkat, blev pasta.. Vilken chock va? Haha, kanske inte direkt. Nu blir det film och sen kramas med kuddarna, super trötta tjejer! Imorgon blir det pool och undersöka området lite, ha det bäst nu allihop!!!

Pussokram


Måndag 27/8 - 2012

Idag åker vi mot Italien,, jag och min gobit från Sandviken! Vi börjar detta äventyr med flyg till Milano malpensa, där har vi ett hotell tillochmed lördag då vi istället är välkomna att flytta in på skolan. Så denna vecka blir det till att bara njuta av livet, sola, bada och ha det allmänt bra helt enkelt.

Studentlivet sätter igång ordentligt den 3sept, så håll tummar och tår nu att det går bra med engelskan! Det är ju inte så ofta man faktiskt pratar det så kan väl erkänna att jag är en smula ringrostig.

Nu måste jag fixa det sista, ha det grymt bra allihop så ses vi om 4månader igen!! Puss&kram


Torsdag 23/8 - 2012

Tjenare allihop!

Idag har jag äntligen fått träffa min gobit och hennes lilla JJ. Åkte upp med Yrsa och hennes karl, välldans trevligt var ju inte direkt igår vi sågs.. Nästa gång man får se liten kommer han ha blivit betydligt mycket större!!





Nu börjar det dra ihop sig, bara några dagar kvar i Sverige. På måndag bär det av mot Italien för några månaders studier. Grymt pirrigt kan jag erkänna! Men innan plugget sätter igång ska jag och Anna spendera dagarna med sol&bad, oj så jag längtar. Kommer självklart sakna alla här hemma, men tror ja får en jäkligt grym höst/vinter!



Puss&kram




Fredag 17/8 - 2012

Vaknade och gick in på fejsbook för att se att mitt hjärta ligger inne på förlossningen, ja som va nervös över att inte få hinna träffa liten innan ja åkte till Italien..

Nu är det alltså på gång och jag känner mig hel pirrig!! Konstig känsla, tusen fjärilar i magen... Jätte stort lycka till världens bästa Jojjo&Jocke!!!!!




Torsdag 16/8 - 2012

Blandad kurslitteratur till Butikschefsprogrammet säljes. Köparen betalar eventuell frakt! Böckerna finns i Södertälje.
 
 
 
 
 
 
 
 
Avtalsrätten
9789139204350 100,00 SEK


Ledarskapsboken
9789147088751 250,00 SEK

Marketing
9780199290437 Pris: 200,00 SEK

H2000 Inköp och varuhantering, Fakta o uppgifter
9789147081929 Pris: 300,00 SEK
 
Marknadsföring i butik
9789147087662 Pris: 250,00 SEK
   

Den nya ekonomistyrningen
9789147089765 Pris: 300,00 SEK

Vad är strategi - och spelar den någon roll?
9789147063055 Pris: 100,00 SEK

Påverkan
9789147075393 Pris: 200,00 SEK

Att skapa upplevelser
9789144026879 Pris: 120,00 SEK

Processorientering
9789144006543 Pris: 150,00 SEK

Professionell marknadsföring
9789144037097 Pris: 250,00 SEK

Tisdag 14/8 - 2012

Hej gott folk!

Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi lämnar Sverige för att flytta till Italien som ERAMUS studenter. Det här med att hitta boende runt om i norra Italien hade kunnat vara en enkel match, om man inte heter Jenny och är lite små kräsen och ändå vill ha det billigt. Helst hade jag velat sammankoppla ett hotell med pool i någon mysig liten by nära flygplatsen. Men, det verkar vara lite antingen- eller. Att fara omkring med stora väskor känns inte speciellt intressant och vi ska ju ändå vara i området i 4 månader så att upptäcka saker lär vi väl hinna göra. Just nu lutar det mest åt ett hotell som ligger några kilomenter från flygplatsen Milano Malpensa som har pool, bubbelpool och gym. Vi ska ju ändå bara spendera 4 dagar där så på den korta tiden borde man rimligtvis inte kunna ledsna på sol&bad? =)
 
Den 1 september får vi flytta in på skolan, Universitá Carlo Cattane - LIUC i Castellanza. Kan erkänna att det börjar bli rejält pirrigt! Lovar att försöka bli bättre på att uppdatera bloggen här också, jag har ju inte varit världens aktivaste den senaste tiden. Har dagen till ära även införskaffat mig en ny kategori, så under ERAMUS studentliv kommer de inlägg som handlar om tiden i Castellanza finnas.
 
 
 
 
Idag kom mitt examensbevis också, nästa år blir det förhoppningsvis ännu lite finare. Det svarta är för att jag inte vill slänga runt med personnummer och sådant, så lite finare ser det ut i verkligheten ;)
Puss&kram
 
 
 
 

Onsdag 8/8 - 2012

Grattis snygga Emilia på födelsedagen!!


Måndag 6/8 - 2012

Hallå där gott folk!!

Skriver nu för att testa ett tips på hur man kunde få styckeindelning och radbrytning att fungera med bloggappen. Så ser det hel sjukt ut nu med HTML koder vet ja ju om skiten fungerar lr inte...

Igår va sista arbetsdagen för ett tag framöver. Imorgon är det exakt 20 dagar kvar tills det bär av mot Milano/Castellanza. Helt galet pirrigt men oj vad jag längtar! Så enormt less på denna svenska sommar som aldrig verkar vilja komma!!

Nu får det räcka, nu ska vi se om inlägget ser vettigt ut lr inte.. Må bäst sålänge !!

Pussokram



Fredag 3/8 - 2012

Kurslitteratur säljes:

Blandad kurslitteratur från butikschefsprogrammet i Skövde (företagsekonomi) Programmet ska även starta på distans i Södertälje hösten 2012, så bor du i Södertälje kan ju böckerna hämtas. Annars kan de skickas men då står köparen för frakten. Böckerna är i lite blandat skick, vissa är nästintill nyskick och vissa har några markeringar och exempelvis övningsboken i externredovisning är ifylld på vissa ställen men då med blyerts.
 
Det kan även finnas fler böcker, inte orkat gått igenom hela flyttkartongen. Är det någon specifik bok du söker så hojta till så kollar jag om jag har kvar den :) Vill du köpa alla böckerna så kan vi även komma överrens om någon form av paketpris.Vid intresse måste affären genomföras ganska snart för den 27/8 åker jag som utbytesstudent och kommer då inte ha möjlighet att sälja några böcker.
 


Avtalsrätten
9789139204350 100,00 SEK

Extern redovisning - Faktabok
9789162297077 400,00 SEK
Extern redovisning - Övningsbok
9789162297091 270,00 SEK (Vid köp av båda dessa böcker 600kr)

Ledarskapsboken
9789147088751 250,00 SEK

Marketing
9780199290437 Pris: 200,00 SEK

H2000 Inköp och varuhantering, Fakta o uppgifter
9789147081929 Pris: 300,00 SEK

Den nya ekonomistyrningen
9789147089765 Pris: 300,00 SEK

Vad är strategi - och spelar den någon roll?
9789147063055 Pris: 100,00 SEK

Påverkan
9789147075393 Pris: 200,00 SEK

Att skapa upplevelser
9789144026879 Pris: 120,00 SEK

Processorientering
9789144006543 Pris: 150,00 SEK

Professionell marknadsföring
9789144037097 Pris: 250,00 SEK

RSS 2.0