Lördag 24/3 - 2012

Det här med ricinolja.. Vettefan faktiskt om håret växer snabbare, men det känns iallafall som det kommer fler hårstrån, kan mycket väl bara vara inbillning?! Hur som helst har de nu gått ungefär 3 veckor sedan ja färgade håret och började testa med ricin och känner att ja måste fixa utväxten, så nu försvinner 'måtten' på hur mycket det växt.. Någon otrolig längd har jag inte fått, men kommer ändå fortsätta då håret blir glansigt och känns tjockare.

Slänger med en bild på utväxten, pussokram


Lördag 17/3 - 2012

Igår började jag med tandblekningen, eftersom paketet kom på dagen blev det bara några timmar mellan första och andra omgången, vilket resulterade i att tänderna ilade en del. Gjorde inte mig så mycket, men är man känslig för ilningar ska man nog chilla lite, tips bara :)

Idag ska Annas träningskompis firas och så är de ju även St Patricks day, synd att ja har hatten i Södertälje!

Ha en grym lördag allihopa!!
Puss o kram


Fredag 16/3 - 2012

Älskar Ebay när de går som fortast! Idag kom mitt paket jag beställt, sist tog de några veckor den här gången bara 5 dagar, tjiho! Så, idag kör jag igång med tandblekningen =)






Torsdag 15/3 - 2012

Godmorgon!

Kaffe och solsken måste vara världens bästa påhitt! Kärlek för själen såhär på morgonkvisten.

Nu är delinlämning 2 klar och idag har vi seminarie i management i butik. Sen blir det fullt ös med tentaplugg inför management tentan på onsdag.. Puh, det är mycket nu!

Pussokram


Söndag 11/3 - 2012

Livet är skört och imorse kom ännu en påminnelse om det. Det är så sorgligt! Livet är bara till låns under en obestämd tid, en fantastisk händelse men som kan ryckas bort när som helst. Ta hand om varandra, visa vad ni känner för nästa gång kan det vara försent.

Min absolut första tanke när jag vaknade och tittade på telefonen va "nä det är inte sant, det är en jäkla dum facerape", vilket jag självklart förstod att de inte va när jag skakat på huvet och vaknat ordentligt.

Sen kom känslan av hjälplöshet, man vill göra så mycket men det finns liksom ingenting, det går ju inte trolla bort hur mycket man än vill. Ingen kan ju leva för evigt...

Själv har jag bara glada och tokiga minnen, har svårt att inte ha ett leende på läpparna när jag tänker på henne. Så mycket märkliga påhitt som hänt där, alla gånger jag på fyllan pratat om mina tonårsproblem så mkt, hon måste fått skavsår i öronen.

Mina tankar har gått till min fina vän hela dagen, självklart även till resten av familjen. Sänder många styrkekramar till er!

Drömsött nu S!





Puss&kram


Söndag 11/3 - 2012

Balsammetoden ( NoPoo ) måste vara det absolut bästa av alla mina projekt jag pysslat med! Imorgon har det gått ett år sedan jag startade. Visst, bannern är lite fel. Några gånger under detta år har jag använt shampo, inte många men eftersom jag bleker håret (vilket är ett big no) och färgningen alltid innehåller massa skit (läs silikoner) så har jag då tvättat ur det ordentligt med shampo efter varje gång. Men förutom detta håller jag stenhårt på BM. Är ni nyfikna på vad BM egentligen innebär, eller kanske tillochmed själva vill testa så rekomenderar jag sidan Lockig, i forumet som finns där kan man få otroligt mycket hjälp och där finns även olika listor på godkända produkter.

Mitt hår har alltid varit torrt och slitet, det är tunt, fluffigt, frissigt och står oftast åt alla håll och kanter.  Nu för tiden är det fortfarande så, fast mindre torrt och förstört och inte alls så frissigt och jävligt. Bevisligen så fungerar BM väldigt bra, då jag klippte mig våren 2011 och nu för några veckor sedan var på besök hos frisören igen för toppning. Aldrig har det gått så lång tid emellan klippningarna!

Efter all denna tid, olika experiment med olika balsamer, äggtvättar, ÄCV sköljningar och liknande tror jag att jag verkligen kommit fram till vad mitt hår älskar bäst så tänkte här skriva om hur jag gör, vad jag använder och förhoppningsvis kan det kanske ge någon annan lite tips & idéer. Allt detta är proteinfria lösningar, då jag upptäckt påvägen att mitt hår inte alls tycker om proteiner. Exempelvis äggtvätt fungerar super för vissa, men mitt hår blir bara sprött  och konstigt av detta. Så det som fungerar toppen för en person kanske inte fungerar för en annan. Man får helt enkelt testa sig fram :)



Sista shampo (används i nödfall) = Family fresh kids
Som sagt, detta använder jag otroligt sällan. Och eftersom jag inte använder det så ofta så kör jag på denna som är både shampo och tvål. Den gör sin sak, tar bort silikonerna utan att tillsätta massa skit och det är ju de jag är ute efter. Ett sista shampo används huvudsakligen vid starten, för att från scratch få bort alla möjliga beläggningar man har i håret.






Tvätt/Vårdande balsam = TREsemmes Naturals conditioner
Många använder två olika balsamer, ett billigt och lätt balsam för tvätt av hårbotten och ett mer vårdande i topparna. För mig fungerar detta balsam till både och, dessutom måste de vara de mysigaste balsamet jag provat under det år som gått!










Inp
ackning = Egen blandning med Garniers pärlemor & körsbär som bas
- Använder upp lite, eller häller över hälften i en gammal burk, så det får plats. Sen häller jag i avakadoolja, olivolja, Klick (glidmedel), honung och TREsemmes balsam. Slänger in det en snabbis i mikron och blandar sedan ihop allt ordentligt i burken.

Denna inpackning gör verkligen underverk med mitt hår, absolut den bästa blandningen hittills!






Leave in = Klick
Kan låta lite konstigt att hälla glidmedel i håret, men för mig fungerar det super! Duschar och tar sedan en klick stor som en valnöt och kramar in i dyblött hår. Håret blir då glansigt, mindre frissigt och väldigt mjukt. Som jag förstått det så handlar det om att glycerinet binder in fukten i håret, MEN har läst att det även kan dra ur färg. Så har du färgat håret runt eller så vet jag inte om det är så bra. (Sök i forumet på Lockig om du känner att du är osäker eller helt enkelt bara vill läsa mer om BM eller No Poo som det också kallas)






'Projekt' Ricinolja
Har senaste veckan även gett mig in på att testa det här med att ha Ricinolja i håret. Vet inte om det är ren inbillning men ser ut på min utväxt som det iallafall hänt lite. Men absolut största skillnaden är att det känns som jag fått mer hår(?!) Är det ens möjligt? När jag tittar så har jag fler små korta hårstrån, håret känns om möjligt ännu fluffigare så jag hoppas att det är nya hårstrån och inte massa som gått av? Aja, jag kör vidare så får vi se vad som händer. Håret blir iallafall glansigt och mjukt av det!










Ja, det var vad jag hade på hjärtat idag! Nu är det dags för mig att  försöka sätta igång med management uppgiften som jag skjutit på heela dagen. Puss&kram // ThatigeR




Lördag 10/3 - 2012

Hallå där!

Lekt på ebay igen och klickat hem en Crest 3D white whitestrips professional effects denna gång. Den här gången 40 strips (20 dagar) men kör som sist = 2ggr per dag istället. 348kr blev det med frakt och så, nu e de bara att vänta några veckor tills de kommer :) Och självklart blir det en utvärdering även denna gång med före och efter bilder :)

Idag har även Jeppe&Camilla varit här i byn och hälsat på. Camilla shoppade min sonyericsson och så drack vi kaffe och snackade skit.

Helgen blir väldigt lugn, imorgon tänkte jag försöka fixa iordning inlämningsuppgiften i management i butik, dryg uppgift.. Mycket pill och mycket upprepningar, tycker de kunde räckt med kanske 3 butiker och 2-3 avdelningar men men det blir nog bra :)

Ha det toppen nu! Puss

 

 

 

 

 

 

 


Fredag 9/3 - 2012

Börjar lessna på folk som bara nedvärderar de motsatta könet! Hur ofta hör man inte " man borde ha ett fruntimmer som kan städa och laga mat" eller tvärtom " suck, stopp i avloppet, man borde ha en karl något är de iallafall bra på"...

Helt seriöst? En man laga käk och en kvinna fixa avlopp, iallafall jag med lite hjälp av vår kära vän Google ! Man har väl ändå ett förhållande för att man tycker om varandra?

Nu är det nästan alltid singlar som yttrar sig på det här sättet, antagligen är de bittra? Det är synd, visst kan det ibland vara segt och kännas lite ensamt som singel MEN det är absolut inte bara negativt. Man får tid att verkligen lära sig älska sig själv och vad kan vara viktigare egentligen?

Att yra omkring, stressa upp sig och försöka hitta en att spendera vardagen med tror jag inte på. Chilla ner och ta det som det kommer. Älska personen på riktigt istället för att vara kär i kärleken, i rädsla för att vara ensam. Jag säger inte att den rätte kommer ramla ner från himlen, om det nu ens finns "the one" för alla, men jag tror man måste älska sig själv för att fullt ut kunna älska nån annan. OCH, sluta upp med att nervärdera varandra, skitsnack bottnar ofta i osäkerhet och avundsjuka!

Jag är singel, mest för att jag har backat om nån närmat sig. Jag är långt ifrån perfekt, tror jag kan övervärdera tryggheten i att bara ta hand om sig själv, men tror samtidigt att hade någon av dem varit "rätt" hade jag inte backat, hoppas iallafall det! Vet att för att vinna måste man våga chansa, och det är något jag måste arbeta med hos mig själv. Tills jag lyckats med det tänker jag fortsätta att bara vara awesome, haha :)

Hursomhelst, om ni inte älskar er själva varför skulle någon annan göra det?!


Torsdag 8/3 - 2012

KONY 2012

Rekomenderar verkligen ALLA att lägga lite tid och verkligen titta på detta! Det är bara 30 minuter av era liv, men verkligen så värt! Vi kan alla tillsammans göra skillnad..







Onsdag 7/3 - 2012

Oj vad tiden bara springer iväg.. Inte alls långt kvar i den här lilla byn nu! Bara ca två och en halv månad kvar tills man är i Södertälje igen, sen då? Om jag kommer in på skolan i Italien blir det ännu ett år på vift, första tiden i Italien och andra halvan i Skövde, men annars? Vad ska jag då hitta på? Ska jag lägga på ett extra år iallafall då och leka Skövde? Ger det verkligen så betydligt mer meriter att det är värt det? Jag är skeptisk..

Hursomhelst känns det skönt att snart flytta, det har varit 2 händelserika år, träffat väldigt fina människor, men skulle få ångest om jag skulle va tvungen att bo i den här stan längre än nödvändigt! Jag kommer nog aldrig vara en småstads person, att knappt ha några butiker att strosa i när man har tråkigt och att få höra massa skvaller om folk är enligt mig totalt ointressant. Javisst, skitsnack finns överallt, i alla umgängeskretsar och i alla städer.. Men måste säga att de är ovanligt mkt här. Ibland måste man spy lite galla, men att någon varit otrogen hit&dit skiter jag i, säg det till personen som är ihop med en idiot istället..

Ja, det är absolut inte bara dåligt här! Det är en fin liten stad med många märkliga och roliga människor, men jag är alldeles för rastlös. Fått många skratt och varit med om så otroligt konstiga prickar, ja.. Jag är nog inte helt oskyldig heller som skäller ut folk från balkongen och kallar gubbar på stan för tandtroll haha :)

Karln som skröt att han känner Dany.M och därför tyckte de va en självklarhet att han skulle få mitt nummer, eller han som påstod att Johannes va den tyngsta i Södertälje och att han kände honom, fast själv har han inte pratat me nån här på flera år.. Ja herregud, helt fantastiskt roliga personer finns det!

Nä nu har jag babblat på för en hel vecka, dags att leka 'räkna produktivitetsmodeller och fyrfältare" och snart kommer Alexandra hit och kör examensarbete i butiksledning, pussokram :)


Tisdag 6/3 - 2012


I used to think that I could not go on, and life was nothing but an awful song. But now I know the meaning of true love, I'm leaning on the everlasting arms.

If I can see it, then I can do it.
If I just believe it, there's nothing to it

I believe I can fly, I believe I can touch the sky. I think about it every night and day, spread my wings and fly away...
I believe I can soar, I see me running through that open door.

I believe I can fly

See I was on the verge of breaking down. Sometimes silence can seem so loud. There are miracles in life I must achieve, but first I know it starts inside of me.








Måndag 5/3 - 2012

Fazer var idag med på tvprogramet chefen undercovered på TV4.. Oj vilken miss de gjort! Äckligt att inte använda skyddshandskar vid mathantering.

Det är så svårt att bygga upp ett bra varumärke, så enkelt att sabba det. Otroligt osmidigt och puckat att inte tänka på detta i TV..

Redan upprörda kommentarer på fejjan, humor jue!! haha :)


RSS 2.0