Fredag 20/7 - 2012

Det här med håret är ju alltid lika spännande. Har nu kört NoPoo (förkortning av No schampoo, dvs balsammetoden) i 16 månader och en vecka, vem orkar hålla sån noga koll undrar ni kanske nu? När jag startade så fixade jag även en räknare, så tackvare den kan ja hålla koll :)
 

 
 

Enda gångerna som jag använt shampo under denna period är vid de tillfällen som jag har blekt, färgat eller tonat håret. Jag vet att de är bland de mesta Poo man kan göra med håret, men eftersom jag inte använder schampo oftare än så har mitt hår inte heller slitits som det brukar. Kan inte nämna det för ofta, balsammetoden är nog det absolut bästa projektet jag gjort för mitt hår. Kan kanske inte kalla det för projekt längre, det är ju numera fullt normalt för mig..

Idag tänkte jag ge mig på att försöka göra ett skonsamt blekningsmedel som jag läst om. Får se om det blir någon skillnad eller inte efteråt, just nu är morsans saftmaja i fullgång iallafall. Hur det är blir så blir det ändå till att bleka slingor på söndag efter mitt dumma försök till att färga mellanblonda slingor här för några veckor sedan.

Innehåll: Honung, destillerat vatten (för att få rätt PH värde), kanel, kardemumma och olivolja. Alla dessa ingredienser ska tydligen kunna utveckla perioxid.
 
 
 
 
  
                                                                                                                 
 
 
 
 
 
 
             .
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag 15/7 - 2012

Nu när blogg appen äntligen fungerar igen har utvecklarna ställt till nya problem. Nu fungerar inte radbyten som det ska längre så allt hamnar i en stor klump, riktigt irriterande. Så ni får ha överseende att de trots allt inte blir så mycket uppdaterande, vill inte skriva från mobilen eftersom jag själv HATAR att läsa något som bara är en enda klump av text.

 

Idag bokades flyget till Milano, 27nde augusti bär det av! Kunde inte längtat mer just nu, vädret är ju verkligen förjävligt här hemma så ska bli underbart att spendera hösten där med mitt hjärta! Har fortfarande svårt att fatta att det faktiskt är påriktigt, tänk att jag ska få spendera några månader i Italien, ett land som jag mer eller mindre alltid varit lite smått förälskad i..

 

Tänk alla gånger jag suttit där på campingen i Chioggia/Sottomarina, lyssnat på syrsorna på kvällarna och verkligen älskat livet. Hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att jag en gång i framtiden faktiskt skulle flytta dit för att studera ett halvår.. Minns campingen i Florens, backen upp dit var så smal och brant att vi aldrig trodde vi skulle komma upp men, men staden var super fin och vi lyckades ta oss upp trots allt. Däremot måste jag säga att Venedig och Pisa är rätt överreklamerat.. Minns badvakterna vi hängde med, men som inte var kvar året efter.. De hade odlat majja bakom poolområdet och fått kicken och ja minns Vito eller vad han nu hette som ja va lite småkär i, sådär som bara en 13åring kan vara.. Minns när husvagnsdäcken sprängdes på autobann påväg ner, de va en jäkla kaosad upplevelse.. Så många skratt detta fantastiska land och dess människor gett mig. Jag bara vet att vi kommer få en helt galet underbar höst, jag är nästan avundsjuk på mig själv!

 

 

 

 

Puss o kram

 

 

 


Torsdag 12/7 - 2012

Hallå där! Blogg appen har varit skitkass och inte fungerat så därför har de blivit dåligt med uppdatering.. Men den verkar fungera nu? Blir inte mycket till uppdatering ändå för nu är lunchrasten slut och jag ska in och göra lite nytta :) Puss


RSS 2.0