Torsdag 30/8 - 2012

Idag har nog allt gått snett, aldrig skrattat så mycket!! På morgonen var de mulet och lite tråkigt väder så vi bestämde oss för att ta en prommis i byn... När vi vandrar omkring ser vi en skylt där det står Gallerato och vi hade för oss att det va grannstan ned lite butiker.

Vi börjar knata vidare och frågar tillslut en gubbe över hur vi ska komma dit, han förklarar och som tur är minns ja lite italienska så kan höger&vänster iallafall. Vi går och går i säkert typ 2 timmar tills vi hittar en galleria, tänk om vi ändå kunde nöjt oss där men nähädu. Vi går in och ska unna oss en kaffe på ett fik och när vi beställt får vi två minimala koppar i dockhusformat med en skvätt kaffe. Stirrar på kaffet och ser ut som två frågetecken, kvinnan skrattar och frågar om vi vill ha cafe americano? Stirrar på koppen och ser förvirrade ut och kvinnan får fram en vanlig kopp. Vi fortsätter sedan knata, tillslut ser vi en skylt där de står centro.

När vi väl kommit fram dit så är allt stängt såklart, mellan typ 14-16 stänger alla butiker igen för att sedan öppna igen (vi gick från hotellet ca halv 11).. Så vi letade rätt på nåt litet hak och där blev det totalt kaos! Ja försökte fråga om dom hade öppet nån timme till, eftersom grannen höll på att stänga igen sitt hak. Ingen förstod vad jag sa och tillslut stod både kunder och personal och försökte förstå vad jag ville, då kom Anna in och undrade vafan vi höll på med.. Efter mycket om och men fattade dom och de va öppet hela tiden, då kom nästa problem - att beställa. Tillslut sa vi bara pasta nåt och litade på att de blev nåt ok iaf..

När vi väl ätit och kommit till affärerna var vi små slut, köpte nåt krimskrams och började vandra hemåt.. När vi gått ett tag hade vi ingen aning om vart fan vi va, då såg vi en skylt där de stod Best Western (som vårt hotell heter) så vi börjar knata efter pilarna. Vi tyckte det va lite underligt att de fanns skyltar mot hotellet så långt bort som vi var, när vi kom fram va de ett annat hotell. Trötta och förvirrade går vi in på det hotellet och frågar om de kan förklara vägen tillbaka, kvinnan där började asgarva och frågade hur jäkla långt vi hade gått egentligen, hon ringde vårt hotell för att se om dom kunde hämta oss vilket de inte kunde då de inte fanns nån bil ledig, sen förklarade hon att de va farligt att gå för de fanns inga trottoarer och va en stor väg, så ringde hon taxi åt oss så vi kom hem tillslut..

När vi kommit hem gjorde vi oss iordning och tänkte lyxa till det med lite vin och godmat. Så vi går ytterligare 20 minuter till en restaurang som vi ätit på tidigare. Där beställer vi varsitt glas vin och någon rätt som hette 'pork and gorgonzola'. Men tydligen anser Italienarna att det är barbariskt att lägga potatis lr nåt på samma tallrik som kött, sådant ska man tydligen beställa vid sidan av,, vilket vi inte förstod. När maten kom in var det endast 3 små köttbitar med sås på, vi skrattade ihjäl oss åt hur puckat det kändes att äta de där.. Så nu är vi fortfarande hungriga och 20euro fattigare (40e tillsammans).

Ja herregud vilken dag, säkert glömt hälften av allt sjukt som hänt men de här får nog räcka nu. Kommer somna med russin i kinderna av allt skrattande och mina ben lär totalvägra att gå en meter imorgon!

Hoppas ni fått några ordentliga skratt nu, de bjuder vi på! Sovgott allihop, puss&kram


Kommentarer
Postat av: Malin

Hej! Uppfattade som att du hade gjort en lista med bra produkter för oss med blekta slingor som vill använda balsammetoden, men jag kan inte hitta någon lista någonstans? Har du möjlighet att kopiera all text i listan och skicka ett mail till mig istället, det vore toppensnällt! tack! Malin

2012-10-29 @ 22:22:31



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0